dc.contributor.advisor |
Barros, Mohana Epaminondas |
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dc.contributor.author |
Barros, Mansyara Lara Paes de |
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dc.date.accessioned |
2024-02-28T12:34:09Z |
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dc.date.available |
2024-02-28T12:34:09Z |
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dc.date.issued |
2023 |
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dc.identifier.uri |
http://104.207.146.252:8080/xmlui/handle/123456789/719 |
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dc.description.resumo |
Introduction: Mental disorders are clinical conditions that can be characterized by behavioral
changes, such as changes in thoughts, emotions and negative experiences that influence food intake,
and when food intake is generated as a way of dealing with them, it is called emotional eating.
Studies found, one can see the tendency of explanations, the emotional eating phenomenon, to be
related to psychological factors suggested that the concept of emotional eating originated in
psychoanalysis. Objective: To understand the relationship between anxiety and binge eating.
Methodology: The methodology used for the elaboration of this work was a bibliographic review.
Keywords, anxiety, binge eating, eating disorders. Results and Discussion: It can be considered that
binge eating can be better understood as a mediating variable between anxiety and obesity. In this
case, it is possible to observe that people with anxiety tend to have binge eating, and those who have
binge eating are likely to be obese. The higher the level of anxiety, the greater the food compulsion.
Food is responsible for the evolution of human beings, encompasses cultural, scientific, economic,
social and political aspects. Conclusion: However, the work of the nutritionist offering individual
and integrated nutrition with functional foods contributes to the process of reducing the increase in
diseases such as anxiety and other disorders, guiding the consumption of foods of natural origin with
quality and efficiency, bringing the extreme importance of integrated work with the nutritionist. |
En |
dc.title |
A correlação da compulsão alimentar e da ansiedade |
en_US |
dc.type |
Working Paper |
en_US |
dc.description.abstract |
Introdução: Os transtornos mentais são condições clínicas que podem ser caracterizadas por
mudanças comportamentais, como as alterações nos pensamentos, emoções e experiências negativas
influenciam a ingestão alimentar, e quando a ingestão de alimentos é gerada como forma de lidar
com as mesmas, denomina-se alimentação emocional. Estudos encontrado, pode-se perceber a
tendência das explicações, ao fenômeno alimentação emocional, estarem relacionadas a fatores
psicológicos sugeriam que o conceito da alimentação emocional teve origem na psicanálise.
Objetivo: Compreender a relação da ansiedade com a compulsão alimentar. Metodologia: A
metodologia utilizada para a elaboração deste trabalho foi revisão bibliográfica. Palavra chave:
ansiedade, compulsão alimentar, transtornos alimentares. Resultados e Discussão: Pode-se
considerar que a compulsão alimentar possa ser mais bem compreendida como uma variável
mediadora entre a ansiedade e a obesidade. Neste caso, é possível observar que pessoas com
ansiedade tendem a ter compulsão alimentar, e quem tem compulsão alimentar provavelmente terá
obesidade. Quanto maior o nível de ansiedade, maior a compulsão alimentar. A alimentação é
responsável pela evolução dos seres humanos, engloba aspectos culturais, científicos, econômicos,
sociais e políticos. Conclusão: O trabalho do nutricionista ofertando a nutrição individual e
integrada com alimentos funcionais contribui no processo de abater o aumento de doenças como a
ansiedade e outros transtornos, orientando o consumo de alimentos de origens naturais com
qualidade e eficácia, trazendo a extrema importância do trabalho integrado com o nutricionista. |
en_US |